Loopbaancoaching

INZICHT ALS BASIS VOOR VERANDERING

Loop je tegen zaken aan met betrekking tot je loopbaan? Wil je beter functioneren op je werk of meer voldoening halen uit je werk? Wil je iets veranderen aan de manier waarop je zaken ziet, ervaart of aanpakt? Heb je de behoefte om stil te staan bij de situatie waarin je zit en het loopbaan-pad dat voor je ligt? Dan wordt het tijd om begeleid te worden bij je loopbaanvraagstuk.

Persoonlijk welbevinden en voldoening uit je werk halen

In een door mij verzorgd loopbaantraject kan ik je helpen met jouw loopbaangerelateerde vraagstukken. Hierbij richt Octopas coaching & training zich op je persoon, situatie en functioneren. Het is niet uitgesloten dat ook je toekomstige loopbaan aan bod komt. Het doel is om jouw leven en loopbaan een gezonde impuls te geven door je zelfinzicht en je welbevinden te vergroten. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en meer duidelijkheid over je persoonlijke en loopbaan-gerelateerde doelen.

Steeds vaker staat het onderwerp ‘een leven lang leren’ en ‘duurzame inzetbaarheid’ centraal en worden er afspraken gemaakt over beschikbare loopbaan- en ontwikkelbudgetten. Verschillende cao’s, brancheverenigingen en opleidings- & ontwikkelfondsen bieden je de mogelijkheid om stil te staan bij je loopbaan via een persoonlijk loopbaan- of ontwikkeladvies. De kans is dus groot dat je als werknemer een beroep kunt doen op zo’n budget. De vorm kan verschillen: een loopbaan-ontwikkelbudget, loopbaanbegeleiding, loopbaanadviestraject, loopbaancheck, individueel keuzebudget of ontwikkelcheque of loopbaanvoucher. Kijk op de Octopas website onder het kopje vergoedingen naar de mogelijkheden of ga bij personeelszaken na wat jouw opties zijn. Voor Rijksambtenaren staat hieronder bij loopbaanbudget een speciale pagina met uitleg.

Voor particulieren is het ook mogelijk om een persoonlijk begeleidingstraject te doorlopen. Deze vorm van begeleiding is geschikt als je met klachten en/of emoties te maken hebt die belemmerend werken. Als praktisch ingestelde loopbaancoach met een achtergrond binnen de psychologie kan ik je ondersteunen bij het verkrijgen van een betere balans, waardoor je beter en met meer plezier zult functioneren.

Meer informatie 

De vier onderstaande pagina’s verschaffen aanvullende informatie over de mogelijkheden, wat deze precies inhouden, welke thema’s aan bod kunnen komen en in welke gevallen ze voor jou van meerwaarde zijn. Op deze manier kun je je alvast een beeld vormen van deze trajecten.