Wie ben ik?

Menno Hutten Mansfeld

Zelfstandig psycholoog, loopbaancoach en trainer

Sinds 2008 ben ik actief als zelfstandig psycholoog en trainer. Mijn focus ligt hierbij op de persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling van mijn cliënten. Hierdoor bevind ik mij op het snijvlak van mens en werk. Na het afronden van mijn studie klinische psychologie aan de Universiteit Leiden ben ik werkzaam geweest in uiteenlopende functies binnen zowel commerciële bedrijven als non-profit organisaties. Veel van deze functies bestonden uit het begeleiden en het ondersteunen van personen. Binnen de beperkende structuren van organisaties kon ik op een aantal punten mijn ei niet kwijt of wilde ik zaken anders vormgeven. Na enige jaren in loondienst ben ik daarom in 2008 gestart met Octopas Coaching & Training. Mijn doel is om mensen die vastlopen in hun privéleven of loopbaan op een persoonlijke en effectievere manier te ondersteunen. Het doel is dat zij beter functioneren en/of in staat zijn om een functie te vinden die bij hen past. De verschillende functies en werkzaamheden die ik heb uitgevoerd hebben mij veel inzichten gegeven. Daarnaast heb ik veel gereisd en gewoond in het buitenland, waardoor ik de nodige culturele kennis en levenservaring heb opgedaan. De combinatie van mijn achtergrond als psycholoog, mijn werkervaring binnen uiteenlopende functies en sectoren, en mijn reiservaring zorgen ervoor dat ik over een brede oriëntatie en kennis op het gebied van mens en werk beschik. Deze ervaring en kennis wil ik graag met jou delen om ervoor te zorgen dat jij beter in je vel zit, je werk met meer voldoening uitvoert of een nieuwe baan vindt op de arbeidsmarkt.

Aanpak en vraagstukken

In mijn werk staat een mensgerichte benadering centraal. Vanuit mijn ervaring ben ik in staat om mij te verplaatsen in jou als cliënt. Alles draait daarbij om vertrouwen, want zonder onderling vertrouwen is er geen basis om samen te werken. Om dit vertrouwen te bereiken staan openheid, respect en doelgerichtheid centraal. Zodra er na de kennismaking een basis is om verder te werken, gaan we van start met het verkennen van jouw actuele persoonlijke en/of werkgerelateerde vraagstukken. Aangezien ieder persoon anders is, kiezen we bij de begeleiding voor de methode en aanpak die het beste past bij jouw persoon en de omvang van het traject. In de door mij begeleide trajecten wordt stilgestaan bij je persoonlijkheid en de specifieke situatie om vervolgens in actie te komen voor een betere (werk)toekomst.

Ons einddoel proberen we te bereiken door het krijgen van inzichten, kennis en vaardigheden die leiden naar meer stabiliteit en succes in privé- en werksituaties. Voor concrete voorbeelden van vraagstukken waarmee we aan de slag gaan, verwijs ik je graag naar de verschillende pagina’s op deze website. Naar de mening van opdrachtgevers en cliënten onderscheid ik mijzelf door een persoonlijke, stimulerende en praktische benadering. Mijn aanpak kenmerkt zich door inlevingsvermogen, kennis, creativiteit en humor. Ik werk op een directe en stimulerende wijze. Hierbij heb ik zowel oog voor jou als cliënt als voor de opdrachtgever. Binnen mijn coach- en trainingstrajecten werk ik met unieke materialen en hand-outs die een duidelijke meerwaarde bieden en het effect van mijn begeleiding en trainingen versterken. Spreekt dit je aan? Neem dan vrijblijvend contact op! Mijn werkterrein is de begeleiding van cliënten met loopbaan- en/of persoonlijke vraagstukken. Hierbij ligt mijn specialiteit bij de volgende onderdelen:

Loopbaanbegeleiding

 •  Het opstellen van een persoonlijk profiel en een arbeidsmarktprofiel
 • Verbeteren van presentatievaardigheden en profilering
 • Curriculum vitae en sollicitatiebrief opstellen
 • Netwerken, specifiek via LinkedIn
 • Inzicht verkrijgen in de arbeidsmarkt
 • Het vinden en analyseren van vacatures
 • Sollicitatiegesprek voorbereiden
 • Afnemen van psychologische en arbeidsgerelateerde testen

Persoonlijke begeleiding

 • Verminderen van stress, overspannenheid en burn-out
 • In balans brengen van werk en privé (time management)
 • Vergroten van zelfvertrouwen en assertiviteit
 • Verminderen van piekeren en somberheid
 • Leren communiceren en persoonlijke effectiviteit verbeteren
 • Overkomen van angst
 • Omgaan met perfectionisme en keuzestress
 • Sociale activering

 

Certificeringen en registraties

 • Octopas coaching & training is gecertificeerd en aangesloten bij verschillende brancheorganisaties:
 • CMI : Register van loopbaanadviseurs (Licentie 695)
 • Noloc : Beroepsvereniging van loopbaanprofessionals (Licentie 4065)
 • NIP : Nederlands Instituut voor Psychologen (Licentie 90827)
 • CRKBO : Registratie als docent in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwi
Meer informatie 

Als je wilt weten of Octopas coaching & training in jouw specifieke situatie iets kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op voor een verdere kennismaking.