Training sterk en aantrekkelijk CV

DE EERSTE INDRUK IS DE STERKSTE

Het schrijven van een sterk curriculum vitae (CV) is iets waar veel mensen weinig ervaring mee hebben. Meestal wordt er pas begonnen met het opstellen van het CV als men gaat solliciteren. Maar een CV is een document dat zich moet ontwikkelen. Daarnaast is het CV ook bruikbaar voor (netwerk)gesprekken en kan het dienen als basis voor je LinkedIn profiel. De kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek neemt toe naarmate het CV beter is opgesteld en het beter aansluit bij zowel jou als persoon als de gewenste functie.

LEVENSLOOP IN BEELD

Je levensloop of curriculum vitae (CV) moet informatie bevatten die van belang is voor de toekomstige werkgever. Daarom moet het een beschrijving geven van je persoon, opleiding, werkervaring, vaardigheden, gevolgde cursussen, nevenactiviteiten en hobby’s. Het CV zegt veel over iemand, zowel door de inhoud als door de manier van presenteren. Het is de bedoeling dat de lezer in één oogopslag ziet wie zich ‘meldt’. Het kost gerichte aandacht (en dus tijd) om een goed CV te maken dat onderscheidend is en jouw kwaliteiten en ‘persoonlijke merk’ helder naar voren laat komen.

THEMA’S

  • bestaat er zoiets als een ‘standaard CV’ en hoe val je op tussen de andere kandidaten?
  • welke onderdelen bevat een goed CV?
  • voor wie schrijf je het CV en waar letten selecteurs op?
  • welke inhoud en vorm passen het beste bij jou en je doelstelling?
  • is liegen, overdrijven en verzwijgen verstandig?
  • wat moet je vooral wel en juist niet doen?

resultaten

  • meer kennis over de opbouw, vorm en vormgeving van het curriculum vitae
  • een pakkend curriculum vitae
  • profielfoto, gemaakt door professionele fotograaf

voor wie

Deze training is voor personen van alle leeftijden, functies en werkvelden die voor iedere sollicitatie een specifiek aansprekend CV willen kunnen maken.
Bij een groepsgrootte van maximaal tien personen worden de beste resultaten bereikt.
De trainingen vinden plaats op een moderne centraal gelegen trainingslocatie in Leiden. Deze ligt op loopafstand van het Centraal station. Uiteraard kan de training ook intern of op een door jou gewenste locatie worden gegeven.

Meer informatie

Als je wilt weten of Octopas coaching & training in jouw specifieke situatie iets kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op voor een verdere kennismaking. Uiteraard kan deze training naadloos gecombineerd worden met één van de overige trainingen van Octopas coaching & training voor een optimale voorbereiding op het sollicitatieproces.