Re-integratie UWV

VAN UITKERING NAAR WERK

Door werkdruk of ziekte kan het zo zijn dat je bent uitgevallen in werk of nog niet eerder hebt gewerkt. Ontvang jij een Ziektewetuitkering of een Arbeidsongeschiktheidsuitkering van het UWV (WGA-, WIA-, of Wajong-uitkering)? Dan kun je begeleid worden bij het verkleinen van je afstand tot de arbeidsmarkt of het vinden van een nieuwe baan.
Ben jij gemotiveerd om naar jezelf te kijken, stappen te zetten en op termijn de arbeidsmarkt te betreden? Kun je wel wat steun gebruiken bij het verbeteren van je situatie of bij het vinden en krijgen van passend werk? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!

EEN RE-INTEGRATIETRAJECT

Een re-integratietraject is er om jou vooruit te helpen. Met de ontstaansgeschiedenis van jouw uitval en functioneren in het achterhoofd gaan we aan de slag. We werken aan het vergroten van je zelfkennis, het omgaan met lastige situaties en het toewerken naar een nieuw perspectief. Aangezien iedere persoon en situatie anders is, bepalen we in overleg de doelen, de activiteiten en omvang van het traject.
Een re-integratietraject bij Octopas coaching & training is bestemd voor personen die inzicht willen krijgen in zichzelf, gemotiveerd zijn om actief met hun persoonlijke vraagstuk aan de slag te gaan en op termijn weer willen werken.
Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Er is altijd aandacht voor aanvullend herstel en voor wie jij als persoon bent. Zo verkennen we je levensloop, persoonlijkheid, kwaliteiten, wat je wensen zijn en wat voor jou belangrijk is in het leven. We kijken ook naar jouw huidige situatie: wat is er reeds aanwezig aan kennis en vaardigheden? Waar liggen je ontwikkelpunten? Maar ook naar wat haalbaar is, als gekeken wordt naar de arbeidsmarkt. Vervolgens gaan we op basis van deze antwoorden op zoek naar activiteiten en/of werkmogelijkheden die aansluiten op onze eerdere bevindingen.
Octopas coaching & training heeft een overeenkomst gesloten met het UWV waardoor een re-integratietraject voor jou kosteloos is.

Hieronder vind je de drie soorten dienstverlening. Waarbij ‘Modulair’ bestemd is voor personen waar betaald werken voorlopig nog niet aan de orde is. Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich ‘Naar werk’ als je juist wel aan het werk wilt. De meeste trajecten die wij voor het UWV uitvoeren vallen in de categorie ‘Werkfit maken’. Binnen dit traject is er aandacht voor (verder) herstel en ga je je ook al oriënteren op werkgerelateerde mogelijkheden.
Afhankelijk van jouw situatie en vraagstukken bepalen we welke dienstverlening het beste bij je past.