De coaches

OCTOPAS

Octopas coaching & training behaalt goede resultaten als het gaat om klanttevredenheid. Daarnaast behalen we hoge plaatsingspercentages van klanten die een nieuwe baan vinden en behouden. Het aantal klanten dat door het UWV wordt aangemeld is op basis van deze goede resultaten sterk toegenomen. Dit is dan ook de reden geweest om een samenwerking aan te gaan met collega-coaches die goed aansluiten bij de manier van werken van Octopas coaching & training.

 Er wordt samengewerkt met ervaren loopbaanpsychologen en loopbaancoaches met een HBO- of WO-achtergrond. Naast een relevante opleiding en werkervaring hebben zij ook de nodige levenservaring.
Hieronder stellen wij de verschillende coaches graag aan je voor.

 Maak kennis met de coaches van Octopas coaching & training:

Locatie: Leiden
MENNO (1974)
Psycholoog | Loopbaancoach

Menno is sinds 2008 werkzaam als zelfstandig loopbaancoach en trainer op het snijvlak van mens en werk. Daarvoor heeft hij werkervaring opgedaan binnen uiteenlopende functies en diverse sectoren in zowel binnenland als buitenland. Dit alles maakt dat hij een flinke dosis levenservaring heeft opgedaan, breed georiënteerd is en de nodige culturele kennis bezit. Samen met zijn achtergrond als psycholoog maakt dit dat hij in staat is om zich te verplaatsen in zijn klanten. Zo wordt een vertrouwensband opgebouwd om vervolgens persoonlijke- en werk gerelateerde vraagstukken aan te pakken. Bij de begeleiding gebruik hij uiteenlopende methodieken aangepast aan de persoon om je zo goed mogelijk te ondersteunen op weg naar een nieuwe toekomst en passende loopbaan.
Voor meer informatie over Menno en zijn achtergrond kun je terecht op zijn LinkedIn pagina

Locatie: Leiden
MANDY (1977)
Sociaal Agoog | Loopbaancoach | Sportinstructeur

Mandy heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het begeleiden van mensen met de nodige emotionele bagage. Ze is haar loopbaan begonnen als hulpverlener in de psychiatrie en heeft jarenlange ervaring als klinisch sociotherapeut in het behandelen van mensen met PTSS (post traumatische stressstoornis als gevolg van impactvolle gebeurtenissen). De impact van stress op het lichaam en de moeite die mensen kunnen hebben met het verwoorden van hun trauma’s motiveerden haar om een sportopleiding te volgen zodat ze de therapie completer kon maken door met haar klanten te bewegen en sporten. Daarnaast geeft ze sportbegeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking omdat dat haar veel voldoening en energie geeft.

Omdat Mandy nooit is uitgeleerd heeft ze de opleiding tot Bedrijfsmaatschappelijk Werker gevolgd en met deze bagage heeft ze binnen de specialistische GGZ (stemmings- en angststoornissen) mensen ondersteund. Daarnaast heeft ze de nodige ervaring met het begeleiden van klanten met een mentale kwetsbaarheid zoals ASS. Dit doet zij veelal in hun eigen vertrouwde omgeving (ambulant). Bij Octopas is zij de persoon met de meeste ervaring op de Modulaire dienstverlening.

Locatie: Leiden
MAARTEN (1962)

Trainer | Coach

Maarten is van oorsprong werktuigkundig ingenieur en milieukundige. Tijdens zijn werk als stafmedewerker/docent bij een internationaal managementinstituut in Thailand nam hij de ruimte voor een grondige reflectie op zijn leven en werkelijke ambities. Voorgaande leidde tot een loopbaanswitch: sinds 1995 werkt hij als coach en trainer. Hij volgde daartoe verschillende opleidingen en werkte voor uiteenlopende organisaties. Veel ervaring heeft hij met de begeleiding van hoger opgeleiden binnen de zorg, techniek en ICT.

Jezelf kunnen zijn vraagt zelfinzicht. In de begeleiding wordt hieraan dan ook veel aandacht besteed. Zijn doel is om klanten op zo’n manier te ondersteunen dat zij goed en met plezier kunnen werken. Hij wil ook jou graag helpen om een plek te vinden waar jij dat kunt realiseren.

Gebieden waarop hij individuen, groepen en teams begeleidt zijn o.a. persoonlijke effectiviteit, zelfinzicht, levensdoelen, loopbaanvragen, presenteren, solliciteren, gesprekstechnieken, teamsamenwerking en leidinggeven.

Maarten spreekt regelmatig af op zijn eigen coachlocatie en doet veel aan wandelcoaching. Voor meer informatie kun je terecht op zijn LinkedInpagina.

Locaties: Elst – Nijmegen – Arnhem
MIREILLE (1973)
Re-integratiedeskundige | Arbeidsdeskundige | Coach

In haar werk heeft Mireille zich altijd al gericht op het welzijn en welbevinden van mensen. Zij is haar loopbaan begonnen binnen het primair onderwijs, waarin zij werkzaam is geweest als leerkracht, coördinator en vervolgens als directeur. Binnen deze functies was het haar opdracht om zowel de leerlingen als de leerkrachten op zo’n manier te begeleiden dat zij hun taken zo goed mogelijk konden uitvoeren.

Omdat haar voorkeur uitgaat naar kwaliteit en een persoonlijke intensieve samenwerking is zij na een aanvullende opleiding in 2016 gaan werken als arbeidsdeskundige, reintegratiebegeleider en coach. Nu kan zij haar klanten begeleiden op een manier die is afgestemd op haar kwaliteiten en persoonlijke behoefte. De aanpak van Mireille is persoonsgericht en praktisch. Ze ziet het als haar doel om mensen te ondersteunen naar een duurzame en structureel passende werkplek, een plek waar het individu echt tot zijn of haar recht komt!

Voor meer informatie over Mireille en haar achtergrond kun je een kijkje nemen op haar LinkedInpagina.

 

Locatie: Winterswijk – Achterhoek
ARJAN  (1971)
Psycholoog | Loopbaancoach

Arjan is zijn loopbaan gestart in de techniek. Hij heeft gewerkt in diverse leidinggevende en uitvoerende functies in technische- en productie bedrijven.

Na ruim tien jaar heeft hij de bewuste keuze gemaakt om zijn loopbaanpad te verleggen en is hij Arbeids- en Organisatiepsychologie gaan studeren aan de Open Universiteit. Deze studie combineerde hij met de zorg voor zijn kinderen. Sinds 2009 werkt Arjan als zelfstandig psycholoog op het snijvlak van mens en werk.

Hij hanteert een persoonsgerichte, nuchtere en praktische aanpak. Goede begeleiding is naar zijn idee psycho- “logisch”. Met behulp van diverse concrete en individueel afgestemde methodieken komen cliënten tot inzichten en echte veranderingen.

Zijn doel is om mensen optimaal te ondersteunen op weg naar een passende loopbaan. Met plezier helpt hij ook jou om een passende werkplek te vinden waar jij goed tot je recht komt.

Arjan werkt vanuit zijn eigen praktijk in Winterswijk. In overleg bestaat er de mogelijkheid om op andere locaties in de regio Achterhoek/Twente af te spreken.

Voor meer informatie over Arjan en zijn achtergrond kun je terecht op zijn website of op zijn LinkedInpagina.

Meer informatie?

Ontvang je een ZW of Arbeidsongeschiktheidsuitkering van het UWV? Kun je wel een steun in de rug gebruiken? Spreekt 1 van de bovenstaande coaches je aan? Neem dan vrijblijvend contact op! Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend.