Training persoonlijk werkprofiel

WEET WIE JE BENT EN WAT JE KUNT

Sta stil bij jezelf om op basis daarvan een persoonlijk werkprofiel op te stellen en aan te scherpen. Weet wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit stelt je in staat om met meer overtuiging kenbaar te maken waar jij voor staat en wat jij kunt bijdragen. Bovendien vergroot deze training je enthousiasme en overtuigingskracht en daarmee je kansen op de arbeidsmarkt. Je gaat doelgerichter en met meer overtuiging op zoek naar reële mogelijkheden.

Blik op jezelf

Resultaten en successen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar geven wel degelijk inzicht in en daarmee aanknopingspunten voor de toekomst. Wat zijn je waarden en overtuigingen? Welke kenmerken heb je? Wat typeert jou? Wat maakt je uniek? Je leert dit helder onder woorden brengen om je te kunnen richten op je (reële!) toekomstwensen. Zo komt aan bod wat werk voor jou betekent en welke sectoren, functies en werkomgeving je aanspreken. Er wordt afgesloten met hoe je jouw verhaal duidelijk kunt overbrengen in woord en geschrift.

Voorafgaand aan de training ontvang je een vragenlijst waarbij je individuele leerdoelen en beroepsinteresses worden geïnventariseerd. Vervolgens vindt er een telefonisch gesprek plaats met de trainer om je situatie en leerdoelen helder te krijgen. Tussen de sessies in ga je op basis van nieuwe inzichten en met behulp van het werkboek ‘Persoonlijk werkprofiel’ actief aan de slag met de opdrachten. Dit maakt dat je stap voor stap bouwt aan een pakkend en helder werkprofiel.

THEMA’S

  • de persoonskenmerken, competenties en interesses
  • beroepskeuzetest en gebruik van het 360°-feedbackformulier
  • de gewenste werkrichting en werkomgeving
  • een pakkend profiel voor CV en LinkedIn
  • een elevatorpitch ter voorbereiding op een netwerkgesprek

resultaten

  • helderheid over jouw competenties en persoonskenmerken
  • meer zelfkennis en daarmee meer zelfvertrouwen
  • bewuster zijn van je onderscheidende vermogen
  • een persoonlijk en overtuigend werkprofiel voor je CV en LinkedIn

voor wie

Deze training is voor personen van alle leeftijden, functies en werkvelden die richting zoeken op de arbeidsmarkt en daarbij bereid zijn om op zichzelf te reflecteren. Het is voor mensen die voorafgaand aan het sollicitatieproces op grond van zelfkennis een solide basis leggen om de arbeidsmarkt gerichter en met meer zelfvertrouwen te kunnen betreden.

Meer informatie

Als je wilt weten of Octopas coaching & training in jouw specifieke situatie iets kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op voor een verdere kennismaking. Uiteraard kan deze training naadloos gecombineerd worden met één van de overige trainingen van Octopas coaching & training voor een optimale voorbereiding op het sollicitatieproces.