Loopbaanbudget rijksambtenaren

Voor werknemers bij de overheid

Ben je ambtenaar en heb je behoefte aan begeleiding bij jouw loopbaan? Wil je zelf de touwtjes in handen nemen en je loopbaan een nieuwe wending geven? Wil je dit bij voorkeur met een onafhankelijk adviseur doen zonder dat je leidinggevende hiervan op de hoogte hoeft te zijn? Maak dan gebruik van de subsidieregeling van het Rijk.

Arbeidsmarkt en opleidingsfonds van het rijk

In de cao is overeengekomen dat rijksambtenaren die de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk zijn geweest 1500 euro exclusief Btw. vergoed krijgen voor een op maat gemaakt loopbaanadvies. Je kunt deze subsidie aanvragen bij het A+O fonds van het Rijk. Als je voor deze anonimiteit kiest, blijft je leidinggevende buiten het traject en kan jij het traject geheel naar eigen wens invullen. Kijk op www.aofondsrijk.nl en vraag de subsidie aan op www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl.
Het traject dient begeleid te worden door een geregistreerde loopbaanadviseur. Octopas coaching & training heeft het Register Loopbaanprofessional (RL) van NOLOC en is daarom de juiste partner om jou te begeleiden. Het traject en het advies wat daaruit volgt helpen je ter ondersteuning van jouw persoonlijke beeld,  je koersbepaling en het maken van een loopbaanplanning, waardoor je meer plezier aan je loopbaan kunt beleven.
Het traject bestaat uit de afname van diverse persoonlijkheids- en loopbaanvragenlijsten en vier intensieve gesprekken met mij als loopbaancoach.

RESULTAAT

Het resultaat wordt vastgelegd in een schriftelijke rapportage die bestaat uit een beschrijving van de volgende onderdelen:

  • je testresultaten
  • je competenties
  • je ontwikkelingsmogelijkheden
  • de mate waarin je persoonlijke inzichten & je potenties op elkaar aansluiten
  • een inschatting van jouw arbeidswaarde
  • een persoonlijk, concreet advies over hoe je je loopbaan kunt vormgeven

Meer informatie 

Is deze regeling op jou van toepassing en heb je interesse?
Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en geef aan dat je van deze regeling gebruik wilt maken.