Wat klanten zeggen

Een breder perspectief

Op deze website lees je over mij en mijn dienstverlening. Voor je beeldvorming kan het zinvol zijn om ook de ervaringen te lezen van mensen die een traject of training bij mij hebben gevolgd. Ik ben in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk. Zij controleren de kwaliteit van mijn dienstverlening en die van andere organisaties die actief zijn binnen het werkveld van begeleiding en loopbaancoaching. Mijn re-integratieklanten krijgen na afronding van de begeleiding een uitnodiging om mee te doen aan een anoniem onderzoek. Je kunt hier de geanonimiseerde rapporten en reacties op mijn dienstverlening inzien.

Hieronder meerdere reacties van klanten over mijn persoon en dienstverlening:

‘De openheid en veiligheid van de gesprekken waren opvallend. Menno neemt niet snel genoegen met een antwoord, maar vraagt door. Dit werkt prikkelend en leidt tot de kern, soms leuk, soms pijnlijk, maar altijd verhelderend. Naast zinvol waren de sessies plezierig en met humor. Het gemak waarmee je open en eerlijk kunt zijn, omdat hij geen waardeoordelen plakt aan zaken en oprechte interesse toont, vond ik zeer prettig. Ik ben weer de goede weg ingeslagen mede dankzij dit coachtraject’.

‘De grote winst van dit traject is dat ik professioneel gezien weer op koers lig. Als je zoekende bent, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Door de begeleiding vallen zaken op hun plaats en wordt het loopbaanpad weer helder. Het is niet dat de loopbaancoach met pasklare oplossing komt, maar juist door samen met hem te kijken waar je vandaan komt, wat daar goed en minder goed aan was en hoe dat tot een logisch vervolg kan leiden. Alleen loop je hier in vast, samen kwamen we daar uit…Het was een intensief en eveneens waardevol traject. Het is naar mijn idee essentieel om een klik te hebben, en die was er vanaf het begin. Menno is een prettige persoonlijkheid en straalt de nodige rust uit. Hij kan goed luisteren en weet zaken helder te verwoorden. Op de juiste momenten houd hij een spiegel voor, zonder dat het ongemakkelijk wordt.’

‘Mijn zelfvertrouwen had een deuk opgelopen en dit is tijdens en door het traject weer gegroeid. Naast goede gesprekken bood Menno mij ook concrete ondersteuning bij praktische zaken, waaronder het aanpassen van mijn curriculum vitae. Dit laatste leidde direct tot meer positieve sollicitaties.‘

‘Menno is zeer betrokken en kan zich goed inleven in je persoon en situatie. Hij is vooral goed in het focussen op kwaliteiten en sterke eigenschappen. Het lukte mij deze te zien en ook uit te bouwen. Het inzetten van rollenspelen met video-opnames was confronterend, maar ook zeer zinvol. Het stelde mij in staat om in nieuwe situaties beter uit de verf te komen. Het was een prettige samenwerking!‘

‘Vanaf het begin voelde ik me thuis en kon ik mijn ei kwijt. Veel van de besproken zaken kon ik direct in de praktijk toepassen. Het traject behelsde duidelijk ‘meer dan praten’. Hij leerde me rust te ervaren en behouden waardoor ik nu beter kan omgaan met de hectiek om mij heen. De communicatie met mijn collega’s en omgeving is duidelijk verbeterd en dit heeft zeker bijgedragen aan het feit dat ik promotie heb gemaakt binnen mijn organisatie.’

‘De begeleiding door Menno is voor mij een uitstekende hulp geweest bij mijn zoektocht naar werk en ook naar mijzelf als persoon. De ondersteuning bij het leren omgaan met de nieuwe situatie en de zoektocht naar een nieuwe loopbaan was prettig. Heel handig waren ook de praktische tips en instructies die ik meekreeg en de eerlijke terugkoppeling over mijn manier van presenteren. Zolang je aan het werk bent is er ‘niets aan de hand’, maar als je je baan verliest, is de ondersteuning van Menno goud waard. Het heeft mij in ieder geval geholpen.‘

‘Sympathieke coach! De vertrouwensrelatie, de humoristische en prikkelende insteek en zijn realiteitszin spraken mij aan. Ook heeft de begeleiding mij nieuwe vaardigheden gebracht, mijn interesses heb ik helder en hij stimuleerde mij bij het weer oppakken van mijn hobby’s. Hiernaast heb ik door de inzichten die ik kreeg, een ‘knagend en niet realistisch droombeeld’ vaarwel gezegd. Heel concreet waren ook de bij mij passende vacatures die hij mij voorschotelde. De coach wekt vertrouwen, zet zich erg voor je in en is flexibel. Hij neemt de tijd om samen met jou goed en gedegen te kijken naar wie je bent, wat je kunt en wat bij je past. Ik heb meer inzicht in mezelf gekregen en daarnaast bepaalde, niet functioneel, gedrag weten te veranderen. Ik ben naast tevreden ook weer werkzaam…’

‘Tijdens de sessie wist hij stap voor stap orde te scheppen in de chaos. Ik bleek in staat mijn hoge eisen te verlagen, wat rust bracht.Het is hem ook gelukt om mij inzicht te geven in mijn denken en handelen. Daarnaast ben ik nu beter in staat om het overzicht te bewaren en zelf structuur aan te brengen. De gesprekken gaven rust, waardoor ik vervolgens leerde ontspannen en mijzelf op een overtuigende manier te presenteren tijdens het sollicitatiegesprek.‘

‘Menno is iemand die goed luistert, vragen stelt en feedback geeft waardoor ik anders naar zaken en mijzelf ben gaan kijken. Hij had zicht op mijn kwaliteiten en competenties terwijl ik zelf te depressief was om deze te zien. Heeft bijgedragen aan het hervinden van mijzelf en hij heeft me gesteund in mijn zoektocht naar de voor mij onzichtbare krachten. Ik ben hem meer dan dankbaar. De dingen die in mijn bereik lagen, zijn bereikt, een mooi punt om vanaf hier deze opgaande lijn zelf voort te zetten.‘

‘De begeleiding van Menno is warm, sociaal, adequaat en paste bij mijn loopbaanvraag. Menno vindt zijn werk leuk en dat is te merken aan de kwaliteit. Hij heeft kennis van zaken en weet deze informatie ook zeer goed over te brengen. Ik ben zeer tevreden over de begeleiding en coaching. De begeleiding heeft mij veel inzichten opgeleverd en punten om mee verder te gaan. Ik vond de gesprekken: helder, duidelijk, eerlijk en prettig.’

‘Ik ben zeer tevreden over de deskundigheid van Menno, het proces en over het eindresultaat. Menno is heel betrokken en heeft passie voor zijn werk en dat werkt heel aanstekelijk. Hij heeft veel know-how over vakinhoud en psyche van de gecoachte. Hij heeft een duidelijke way forward voor ogen en blijft hier goed aan vasthouden. Dankzij dit traject heb ik weer structuur in mijn leven en heeft het ervoor gezorgd dat ik weer een baan heb.’

‘Menno heeft mij een spiegel voorgehouden, vertrouwen gegeven en in beweging gebracht. Hij was een prettige gesprekspartner en wist mij te prikkelen met goede werkvormen en scherpe vragen. Daarmee kwam hij op een natuurlijke manier snel tot de kern, zonder dat ik het gevoel had dat ik heel hard moest werken in de gesprekken. Door het traject heb ik en sterk en aantrekkelijk cv en handvatten om buiten mijn vakgebied naar nieuw werk te zoeken. Het traject gaf mij de ruimte en mogelijkheid om te kijken naar wat voor werk mij gelukkiger en gezonder zou laten voelen, iets waar ik zelf niet achter zou zijn gekomen zonder deze begeleiding. Het gaf mij perspectief tijdens een zware periode en dat hielp me weer met meer enthousiasme naar de toekomst te kijken.‘

‘De loopbaancoach geeft het gevoel daadwerkelijk betrokken te zijn. Geen nummer of verplicht ‘geval’. Alleen dit feit al maakt dat de begeleiding motiverend werkt. Ik heb de begeleiding dan ook als erg positief ervaren. In mijn sollicitatiegesprekken kwam ik veelvuldig terecht in mijn valkuilen. Met behulp van Menno heb ik geleerd om positiever over mezelf te praten en te presenteren. Voornamelijk mijn presentatie is vooruit gegaan.’‘

‘De cursus van Menno bleek voor mij zinvol en goed bruikbaar, met name omdat je in een paar uur tijd de do’s en don’ts leert kennen van het sociale netwerk LinkedIn. Als persoon is hij zeer ervaren en betrokken in de omgang met mensen, dit draagt bij aan een goede afhandeling en een prettige sfeer tijdens de cursus.´

‘Ik heb Menno leren kennen als een professionele en enthousiaste trainer, die erg goed op de hoogte is van alle ins en outs van LinkedIn. Hij weet zijn kennis op een heldere, inspirerende en persoonlijke wijze over te brengen. Hij gaat bij zijn begeleiding net een stapje verder en neemt echt de tijd om je verder te helpen, ook na de training. Dank je wel Menno!‘

‘Zeer betrokken loopbaancoach die de begeleiding toch binnen de professionele sfeer houdt. Heeft begrip voor persoonlijke omstandigheden, maar stimuleert op een gezonde manier. Menno is duidelijk, concreet, laagdrempelig en prettig in omgang. Eigen inzet is voor de ontwikkeling noodzakelijk, wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Op vlakken die je zelf als moeilijk ervaart krijg je ondersteuning en hulp. Waardoor je uiteindelijk weer veel beter en steviger in je eigen schoenen staat.’

‘Menno neemt de tijd om met je in gesprek te gaan. Hij motiveert en inspireert je op de weg naar door jezelf gekozen doelen. Ik vond hem als persoon prettig en rustig. Hij luistert met aandacht en zijn betrokkenheid en empathie is gemeend. Op de juiste momenten en manieren houdt hij een spiegel voor, zonder dat het ongemakkelijk wordt. Verder denkt hij mee en geeft concrete suggesties en tips als je daar behoefte aan hebt. Zijn betrokkenheid blijkt uit het feit dat hij zijn afspraken na komt en met plezier buiten de coachsessies om informatie zoekt die hij vervolgens nastuurt.’

‘Erg professionele begeleiding en een hoge betrokkenheid en gedrevenheid. Hij is goed op de hoogte van ‘de mens’ en de huidige arbeidsmarkt. Menno heeft een uitgebreid programma, waarmee hij keer op keer weet te verassen. Ik heb veel aan dit traject gehad en het bleek een goede basis om vervolgens te starten als zelfstandige. Hij had voor mij het juiste netwerk, waardoor hij ook nog eens werkmogelijkheden kan aanbieden. Al met al een topervaring. Waren er maar meer mensen zoals hij.’

‘Het begeleidingstraject was volledig op maat en werd aangepast aan mijn tempo, behoeften en krachten. Ik heb veel persoonlijke inzichten opgedaan en ben van mening dat het traject méér was dan alleen loopbaan coaching. Ik zal in mijn verder leven nog vaak terugdenken aan de adviezen die ik hier heb gekregen. Mijn zelfbeeld is duidelijk positiever en mijn doelen zijn concreter.’