Outplacement – Transitietraject

Van werk naar werk

Krijg je te maken met ontslag of reorganisatie? Wil je je loopbaan buiten de huidige organisatie vervolgen? Krijg je daarbij de gelegenheid om begeleid te worden richting ander werk? Binnen het traject ga je onder begeleiding reflecteren op jezelf en je loopbaan. Vervolgens bepaal je je nieuwe koers en verbeter je je presentatie, waarna je aan de slag gaat om de gewenste doelen na te streven; een nieuwe passende baan vinden!

outplacement

Een outplacementtraject is gericht op de overstap van één baan naar de volgende of op het starten van een eigen onderneming. In het begeleidingstraject is er aandacht voor het accepteren van de nieuwe situatie en het vergroten van het inzicht in jezelf: je kenmerken, kwaliteiten, wensen en beperkingen. Vervolgens ga je aan de slag met het verbeteren van je sollicitatiematerialen en het oefenen van vaardigheden die effectief netwerken en succesvol solliciteren mogelijk maken. Het traject bestaat uit verschillende fasen en elke fase heeft een eigen hand-out. Daarin zijn de belangrijke punten die in de coachsessies aan bod komen terug te vinden. Je krijgt dus een persoonlijk naslagwerk met aanvullende informatie, voorbeelden en praktische tips. De uitkomsten van het traject maken je keuzes voor je nieuwe loopbaan duidelijk en helder. Op verschillende manieren word je ondersteund bij de zoektocht naar een passende functie. Ik heb een brede ervaring en kennis op het gebied van de arbeidsmarkt, (sociale) netwerken en het sollicitatieproces en help je dan ook graag bij jouw zoektocht. Een beroepskeuzetest geeft je meer inzicht in je werkinteresses en de daarbij passende beroepen. Op basis van onze gesprekken en deze test stel je een persoonlijk werkprofiel op, waarin je kort en bondig een overzicht geeft van je kwaliteiten, wat je hebt gedaan, waar dit je heeft gebracht, wat jij kunt betekenen voor de lezer en waar je naar op zoek bent.
Bij het afsluiten van het traject ben je bovendien in het bezit van een goed LinkedIn profiel en een vernieuwd CV; hét fundament voor je sollicitatiebrieven. Een outplacementtraject is bestemd voor personen die daadwerkelijk inzicht willen krijgen in en gemotiveerd zijn om actief met hun vraagstuk aan de slag te gaan.

Transitiebudget

Als jouw werkgever een arbeidsovereenkomst beëindigt of op eigen initiatief niet voortzet, dient deze, op voorwaarde dat je minimaal twee jaar in dienst bent geweest, een transitievergoeding te betalen. Hoe hoog deze vergoeding is, hangt af van je loon en hoe lang je bij deze werkgever hebt gewerkt. Dit budget kun je inzetten voor een outplacementtraject bij Octopas coaching & training. In overleg bepalen we de richting, het aantal sessies en de frequentie. Het eerste telefonische kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Thema’s

  • verwerking, stabiliteit, rust en activiteit
  • wensbepaling en opstellen van een persoonlijk werkprofiel
  • verkennen van sectoren, branches en beroepen
  • netwerken en gebruik maken van LinkedIn
  • zoeken van vacatures
  • schrijven van een curriculum vitae en een sollicitatiebrief
  • voorbereiden van een sollicitatiegesprek
  • voeren van een arbeidsvoorwaardengesprek
  • coaching on demand: nazorg
Meer informatie

Wil je ondersteund worden bij zelfverkenning en het zoeken van een nieuwe baan?
Neem dan vrijblijvend contact op!