Training LinkedIn

DE KRACHT VAN NETWERKEN EN een STERKE ONLINE PRESENTATIE

Besef je dat (online) netwerken belangrijk is, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Wil je jezelf online beter presenteren? Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op jouw vakgebied? Zeggen anderen dat je meer met LinkedIn moet doen, maar weet je niet waar je moet beginnen aan deze ogenschijnlijk tijdrovende klus? Dan is het hoog tijd om een training LinkedIn te volgen.

Online netwerken

De training stelt je in staat LinkedIn effectief in te zetten voor je loopbaan of organisatie. De training maakt je bewust van de werkgerelateerde mogelijkheden die dit sociale netwerk je biedt. Stap voor stap bespreken we welke LinkedIn instellingen er zijn, hoe je daarmee een tot de verbeelding sprekend profiel opbouwt en hoe je op het internet extra zichtbaar wordt. Het doel is een representatief profiel en daarmee een aantrekkelijk visitekaartje, waardoor extra loopbaanmogelijkheden of opdrachten jouw kant op komen. Aan het einde van de training wordt aan de hand van concrete voorbeelden besproken hoe je voor jou relevante personen en informatie kunt vinden. LinkedIn legt netwerkmogelijkheden bloot die de deelnemer niet voor mogelijk had gehouden.

thema’s

 

Je kennis vergroten

  • kennis van (sociale) netwerken en de (contact)mogelijkheden
  • kenmerken en voordelen van LinkedIn uiteengezet
  • bewust aan de slag gaan met je eigen loopbaan en netwerkvaardigheden
  • het belang van realistische zelfkennis en het helder krijgen van je doel en doelgroep(en) 

Je mogelijkheden verkennen

  • Vinden van relevante personen, bedrijven en informatie
  • Creëren van kansen voor jezelf of de organisatie

Je profiel en profilering verbeteren

  • kennis van de belangrijke LinkedIn instellingen
  • een compleet, aansprekend en onderscheidend profiel opstellen
  • het leggen en uitbreiden van je contacten
  • extra zichtbaar worden én blijven voor de arbeidsmarkt

De resultaten

Deze training geeft je inzicht in de gebruiksmogelijkheden van LinkedIn en draagt bij aan een betere online presentatie. Daarnaast leer je LinkedIn effectief te gebruiken. Dit geeft een voorsprong op veel andere LinkedIn-gebruikers. Je zult ervaren dat netwerken leuk, interessant en nuttig kan zijn.

Voor wie?

Deze training is speciaal voor personen die geen of een beperkte kennis hebben van het sociale netwerk LinkedIn. De aanpak is compleet en bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun profiel. Bij een groepsgrootte van maximaal tien personen worden de beste resultaten bereikt.

Meer informatie

Als je wilt weten of Octopas coaching & training in jouw specifieke situatie iets kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op voor een verdere kennismaking. Uiteraard kan deze training naadloos gecombineerd worden met één van de overige trainingen van Octopas coaching & training voor een optimale voorbereiding op het sollicitatieproces.