Loopbaanbudget rijksambtenaren

Voor werknemers bij de overheid

Ben je ambtenaar en heb je behoefte aan begeleiding bij jouw loopbaan? Wil je zelf de touwtjes in handen nemen en je loopbaan een nieuwe wending geven? Wil je dit bij voorkeur met een onafhankelijk adviseur doen zonder dat je leidinggevende hiervan op de hoogte hoeft te zijn? Maak dan gebruik van de subsidieregeling van het Rijk.

Arbeidsmarkt en opleidingsfonds van het rijk

In de cao is overeengekomen dat rijksambtenaren die minimaal 5 jaar in dienst zijn bij het Rijk maximaal 1500 euro exclusief Btw. vergoed krijgen voor loopbaanadvies. Het is mogelijk dit aan te vragen bij je leidinggevende. Echter, je kunt dit ook anoniem doen door een subsidie aan te vragen bij het A+O fonds van het Rijk. Als je voor deze anonimiteit kiest, blijft je leidinggevende buiten het traject en kan jij het traject geheel naar eigen wens invullen. Kijk op www.aofondsrijk.nl en vraag de subsidie aan op www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl. Na deze datum kun je geen gebruik meer maken van deze regeling. Het traject dient begeleid te worden door een CMI gecertificeerde loopbaanadviseur. Octopas coaching & training heeft het CMI-B keurmerk en is daarom de ideale partner om dit als onafhankelijke partij uit te voeren. Het traject en het advies helpen je ter ondersteuning van jouw koersbepaling en het maken van een loopbaanplanning, waardoor je veel meer plezier aan je loopbaan kunt gaan beleven. Het traject bestaat uit de afname van diverse persoonlijkheids- en loopbaantesten en drie intensieve gesprekken met een loopbaancoach.

Resultaat

Het resultaat wordt vastgelegd in een schriftelijke rapportage die bestaat uit een beschrijving van de volgende onderdelen:

  • je testresultaten
  • je competenties
  • je ontwikkelingsmogelijkheden
  • de mate waarin je persoonlijke inzichten & je potenties op elkaar aansluiten
  • een inschatting van jouw arbeidswaarde
  • een persoonlijk, concreet advies over hoe je je loopbaan kunt vormgeven

Meer informatie

Is deze regeling op jou van toepassing en heb je interesse?
Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en geef aan dat je van deze regeling gebruik wilt maken.

Copyrights ©2020 – Octopas.nl