Nieuwe Loopbaan

EEN LOOPBAAN DIE BIJ JE PAST

Ben je al langere tijd niet meer actief op de arbeidsmarkt? Wil je terugkeren op diezelfde arbeidsmarkt in een functie die wel bij je past? Krijg je te maken met ontslag of ben je nog werkzaam maar op zoek naar een nieuwe functie en werkplek? Ik kan je ondersteunen bij het bepalen van wat voor jou een passend nieuw loopbaanpad is en hoe je die vindt. Ook ondersteun ik je bij het optimaal schriftelijk en live presenteren van jezelf. Daardoor wordt de kans op een nieuwe functie flink vergroot.

Op weg naar een nieuwe toekomst

In veel situaties bied je werkgever of het UWV je de mogelijkheid om begeleid te worden richting ander werk. Het door mij aangeboden begeleidingstraject draagt bij aan je zelfkennis, je inzicht in de arbeidsmarkt en je beheersing van het sollicitatieproces. Zo maak je gezondere keuzes over wat voor jou passende werkzaamheden en werkomstandigheden zijn.

Dit traject, waarin we gezamenlijk op zoek gaan naar jouw nieuwe loopbaan, bestaat uit een aantal fasen. Elk onderdeel heeft bijhorende vragenlijsten, opdrachten en hand-outs. In de gesprekken staan we stil bij de tussenliggende uitkomsten en bevindingen. Onder mijn professionele begeleiding reflecteer je op jezelf en op je loopbaan. Hierdoor krijg je een beter beeld over jouw kenmerken, kwaliteiten, wensen en beperkingen. Later in het traject zul je concrete doelen leren stellen en deze nastreven door het oefenen van praktische vaardigheden en het verbeteren van de manier waarop je je sollicitaties aanpakt. Zo ondersteun ik je op verschillende manieren bij de zoektocht naar een nieuwe passende functie.

Er zijn twee verschillende soorten trajecten die kunnen leiden naar een nieuwe loopbaan. Het kan gaan om een Outplacementtraject, ook wel transitietraject genoemd. Dit traject is gericht op de overstap van één baan naar de volgende. Maar het kan ook gaan om een Re-integratietraject van het UVW, dat gericht is op je terugkeer in het arbeidsproces na een periode van ziekte.

Meer informatie?

De twee onderstaande pagina’s verschaffen aanvullende informatie over de mogelijkheden, wat deze precies inhouden, welke thema’s aan bod kunnen komen en in welke gevallen ze voor jou van meerwaarde zijn. Op deze manier kun je je alvast een beeld vormen van deze trajecten.

Copyrights ©2020 – Octopas.nl